Mancave tuinhuis

Een eigen Mancave maken? Het is misschien wel een hele grote wens. Heb je al vaker met de gedachten gespeeld maar is het bij een idee gebleven door ruimtegebrek? Een Mancave tuinhuis is dan precies wat jij zoekt! Dit heeft overigens ook nog eens veel voordelen.

Nergens een geschikte ruimte een tuinhuis kan de oplossing bieden

Wil je graag een Mancave waar je lekker je eigen ding kan doen met je vrienden of alleen? Klinkt leuk maar heb je nergens in huis geschikte ruimte dan houdt het vaak al op. Maar dat hoeft niet. Je kan namelijk ook eens kijken naar de mogelijkheden van een tuinhuis. Waarschijnlijk heb je buiten in de tuin vast nog wel plaats voor een tuinhuis. Dan is dat de perfecte oplossing. Dan maak je er een Mancave tuinhuis van.

Een Mancave tuinhuis inrichten

Het tuinhuis wordt echt jouw eigen plek die je mag inrichten zoals je dat zelf wil. Een bar een goede koelkast. Een lekkere loungebank en een groot tv-scherm zijn een aantal voorbeelden hoe je het zou kunnen inrichten. Het is natuurlijk helemaal afhankelijk wat je er wil gaan doen of wat jezelf leuk vindt om te doen. Wil je graag met vrienden voetbal of Formule 1 kijken dan is het fijn dat je er bijvoorbeeld een groot tv-scherm hangt. Wil je de Mancave gebruiken om er te kunnen biljarten of snookeren dan maak je er plaats voor een groot biljart. Het is uiteraard ook een geschikte plaats om bijvoorbeeld een drumstel neer te zetten. Dat je met je vrienden een jamsessie kan houden. Maar pas dan wel op dat de buren geen last hebben van het geluid.

De voordelen van een Mancave maken in een tuinhuis

Het heeft ook voordelen om van je tuinhuis een Mancave te maken. Als eerste en misschien wel de belangrijkste het is een ruimte die volledig los staat van het huis. De rest van het gezin heeft er helemaal geen last van. Wil je met je vrienden ongestoord voetbal kijken en daarbij lekker ongezouten commentaar geven of heel hard schreeuwen bij een doelpunt? Geen probleem want je zit in het tuinhuis. Dan kan de rest van het gezin gewoon kijken naar die leuke of spannende Netflix serie of iets anders doen. De ideale oplossing. Ze hoeven geen rekening met jou te houden en jij niet met hun. Heerlijk toch om een eigen Mancave in je tuinhuis te maken.

Je kan alles lekker laten liggen

Een ander voordeel is dat je alles gewoon lekker kan laten liggen. Ben je lekker aan het hobbyen dan moet je in huis vaak alles weer opruimen omdat het in de weg ligt. Niet echt ideaal. Het voordeel van een eigen mannenplek in een tuinhuis is dat je daar wel alles kan laten liggen. Daar heeft verder niemand last van en wil je tussendoor even verder gaan dan kan je er direct weer aan beginnen. Wellicht heb je een partner die wil dat je in huis alles netjes opruimt. Logisch maar als je aan het hobbyen bent wil je dat eigenlijk niet. Daarom is het fijn om een eigen plek te hebben.