De voordelen van een Mancave

Een Mancave heeft veel voordelen. Het is een plek waar je als man kan doen en laten wat je wil. Misschien is het belangrijkste voordeel wel dat je vrouw, vriendin of partner en uiteraard de kinderen geen last meer hebben van bijvoorbeeld de hobby’s waar je graag mee bezig bent of van de vriendenclub waarmee je graag wat tijd doorbrengt. Maar er zijn nog veel meer voordelen aan een Mancave.

Inrichten naar eigen persoonlijke smaak en voorkeur

Een Mancave is echt jouw plek en dat betekent ook dat je het daar kan inrichten naar je eigen smaak. Bij de in richting van het huis heb je misschien wel wat water bij de wijn moeten doen om er samen echt uit te komen. Logisch natuurlijk want iedereen heeft zo zijn eigen smaak en voorkeur als het gaat over interieur. Daarom is het een groot voordeel dat je dit in de Mancave helemaal zelf kan bepalen.

Je kan alles laten liggen waar je op dat moment mee bezig bent

Moet je in huis alles wellicht netjes opruimen als je bijvoorbeeld wat aan het hobbyen bent geweest? In je Mancave kan je als je dat wil alles laten liggen. Omdat het echt jouw plek is en verder niemand van het gezin er last van heeft hoef je het ook niet op te ruimen. Wel zo makkelijk als je snel weer aan de slag wil gaan.

In alle rust met vrienden of alleen sportwedstrijden kijken

Formule 1 races, darttoernooien en voetbalwedstrijden. In de Mancave kan je ongestoord met je vrienden allerlei sportwedstrijden kijken zonder dat je partner en kinderen er last van ondervinden. Wellicht vind je partner het niet leuk om alle sportwedstrijden die jij wil zien mee te kijken. Wil ze liever die ene romantische film of Netflix serie gaan kijken.

Een portje darten of muziek maken met je vrienden

Een Mancave is natuurlijk ook ideaal om met je vrienden een potje te darten, biljarten of muziek te maken. Je kan er bijvoorbeeld je drumstel neerzetten. Met de mannen onder elkaar gezellige avonden doorbrengen. Zorg er wel voor dat je niet te veel geluidsoverlast maakt voor je buren.

Even geen zin in de drukte van het gezin

We hebben allemaal over het algemeen genomen best een druk leven. Dit is helemaal het geval bij een gezin met opgroeiende kinderen. Het is helemaal niet gek als je als man je even wil afzonderen van deze drukte. Dan is het een voordeel dat je even naar je Mancave kan gaan.

Plaats een reactie