5 redenen waarom iedere vriendengroep een Mancave wil

Een Mancave? Ja, graag!

Je hebt er vast weleens van gehoord, een Mancave. Maar wat is dat juist? Concreet is een Mancave een plek in huis die volledig toegewijd is aan de man des huize. Dit kan ook een klein gebouw zijn naast het huis, zoals een schuur in de tuin. In de Mancave kan je tot rust komen en alles doen waar je zelf zin in hebt. Dit is ook de perfecte plek om met de vriendengroep te chillen zonder vrouwelijke afleidingen. Nog niet overtuigd? Lees dan zeker verder want wij lijsten met plezier 5 sterke redenen op waarom jouw vriendengroep een Mancave nodig heeft.

1. Me-time is the best time

Laten we eerlijk zijn, elke man heeft af en toe eens een lekker uurtje (of langer) me-time nodig. Een moment waarop je even volledig je eigen ding kan doen, of dat nu met vrienden of alleen is. Als je een Mancave aanschaft met de hele vriendengroep, kan je hier op vaste momenten samen komen om lekker samen te lachen na een lange werkdag of je kan er alleen naartoe gaan als je echt even volledige rust nodig hebt.

2. Zei iemand “gamenight”?!

Wat is er nou leuker dan een gamenight organiseren met alle boys? Als je dit thuis moet organiseren, komt het vaak niet goed uit. Het vrouwtje wil een wijnavond organiseren met de vriendinnen, de kinderen moeten op tijd slapen, het huis moet net blijven,… noem maar op. Dit is éxact de reden waarom jullie een Mancave nodig hebben, die altijd klaar is om jou en je vrienden te ontvangen voor een potje poker of een avondje gamen op de Playstation.

3. Een uitgebreide voorraadkast

Als je dan zo’n gamenight organiseert, is het natuurlijk belangrijk om een grote voorraad snacks klaar te hebben liggen. Tijdens een intens potje kaarten wil je geen langdurige pauze moeten inlassen om nog snel een chipje in de winkel te halen. Het voordeel aan zo’n Mancave is dat je het deels kan gebruiken als een uitgebreide voorraadkast waar alle snacks en drinken te vinden zijn waar jouw vriendengroep naar snakt op zo’n avond. Heeft jouw partner je op dieet gezet? Als je een Mancave hebt kan je daar gewoon naartoe gaan om te snacken en hoef je je guilty pleasures niet meer grondig te verstoppen. Onder je matras, of zo.

4. Even ademhalen

Velen van ons hebben een stressvolle job en hebben af en toe een plek nodig waar ze gewoon volledig tot rust kunnen komen. Na een lange werkdag met strakke deadlines heb je soms geen zin om thuis verder huishoudelijke taken op te moeten nemen. Als je kleine kinderen rond hebt lopen, helpt dat al zeker niet met het de-stressen. Als je dan zo’n Mancave in, of beter nog uit, huis hebt kan je jezelf daarin opsluiten zolang het nodig is, totdat alle stress weggesmolten is. En hey, dit is ook beter voor je omgeving want zij hebben ook geen gezin in jouw gemopper na hun lange dag.

5. Express yourself!

De laatste reden waarom jij een Mancave nodig hebt, is omdat je hier volledig je eigen plekje van kan maken. Dit is een plek waar alles kan en mag als het op decoreren aankomt. Hang de muren vol met foto’s van de vriendengroep, zet je meest gewaardeerde bezittingen in de spotlight of maak de Mancave helemaal in het thema van jullie favoriete sportclub. Geen decoratie regels waar jullie zich aan moeten houden, het is volledig jullie plek!

Plaats een reactie